Algoritam života: Sve što trebaš da izađeš iz zone komfora

surreal-402830_960_720

Zdravo prijatelju, zahvalan sam ti što ćeš mi posvetiti dio svog života. Želim samo da ti kažem nešto o borbi u kojoj trenutno sudjeluješ.  Ako si ustao jutros mrzovoljan, to znači da nemaš cilj prema kojem težiš , u suprotnom bi skakao iz toplog kreveta trčeći da što prije otpočneš rad na sebi. U  pravu sam, nastavi čitati i shvatit ćeš zašto!

Zadnji period prolazim kroz jednu super  fazu, sigurno si i ti doživio nešto slično, ako nisi, volio bi da doživiš, neprocjenjiv je osjećaj. Zamisli matematičku funkciju  koja eksponencijalno raste do određene tačke maksimuma  nakon čega strmoglavo  pada u bezdan, hah… Pošto sam preživio taj pad, ona se nije zaustavila, već se linearno kretala kroz nepoznat prostor (neki bi rekli pakao, ali to nije moj domen),  ne gore, ne dole, već  pravo. Imao sam osjećaj da je to ona linija koja dijeli živo od neživog  bića. E moj prijatelju, tada sam vidio onu drugu, mračnu stranu života, tada sam razumio prosjake, ubojice, lopove i sve ostale ljude za koje sam do tada mislio da nisu baš  pri čistoj svijesti i zdravoj pameti.  Nisu to loši ljudi, rodili su se kao ti i ja, neko kaže, rodili su se kao “normalni”,  samo što ih je ona ista funckija prikucala za dno, a oni nisu bili dovoljno jaki da ustanu i pokrenu algoritam kako bi isplivali iz toga.

Kako sam prije toga bio na vrhu, imao sam vremena da sagledam sve aspekte.  Postojala je greška u mom kodu, taj “bag” koji mi je rušio sistem,  znao sam da ga moram otkloniti ako želim da opstanem.

U 3h ujutro sam se probudio s odgovorom (kažu da to hoće tako), CILJ je bio moj odgovor.  Nemoj se čuditi, bilo mi je pred nosom sve vrijeme. Skrenuo sam s puta, izašao sam iz  petlje  koja je radila na principu ” dok god imam cilj krećem se dalje “. Pokušao sam da nađem tko je krivac za moj neuspjeh, koštala me je ta pretraga, što bi rekli, bila je to ” brut fors ” metoda.  Rezultati su dali jedno jedino i realno rješenje, što misliš? To sam bio JA, da , glupo zvuči ali je tako.  Ja sam jedini  krivac, onda kada mi je bilo najbolje ja sam se toliko opustio da sam zaboravio ka čemu težim. Ta prokleta zona komfora…

Od  tog dana, sve je krenulo na bolje, tako je malo trebalo da moj periferni  vid opet primjćuje samo uspješne i zadovoljne ljude.

Ako imaš cilj, ne dozvoli da te pomaknu, vjeruj mi, svim silama će pokušavati.  Pitaš se tko su oni, poznat ćeš ih po telećem pogledu, po dvoličnom ponašanju, neiskrenom i glasnom govoru.  Možda ih prepoznaš u svojim roditeljima ili u svojoj djevojci, tada nemoj suditi, već se nasmiješi  i nastavi dalje. Kada ih ignoriraš, oni će sami otići. Da, otići će jer su oni preslabi za tebe.

Moraš ostaviti svoj potpis u ovom vremenu, ono po čemu će te drugi pamtiti. Pokušaj da to ne bude previše komplicirano, kako bi te drugi mogli slijediti. Nema ništa ljepše nego biti primjer nekome, pokazati nekome pravi put. Svako jutro otvori novo zaglavlje, ispuni ga kvalitetnim sadržajem, a navečer kada ideš na spavanje, zatvori ga i oformi  jednu liniju koda svog života. Nju ne možeš izbirsati tako lako, te linije ostaju vječno  i one su pokazatelj što i kako si radio tijekom svog života.

Tako da, kada si god u problemu, dobro analiziraj svoj kod. Koliko god ti bio dobar “koder”,  uvijek postoji bolji  haker.

Moj život je izmjenila jedna linija koda koja kaže: ”Dok imaš cilj kreći se dalje, ako ga nemaš, kreći se sporije, ali brže razmišljaj o novom cilju “. Tako se više nikada neće ponoviti ova greška.

Izvor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s