Ne ulazite energetski u tuđe priče!

mothers-day-588088_960_720

Nekada procenimo da bez naše pomoći, draga osoba, ne može da završi započeto na najbolji način. I recimo da to tako jeste. Uđemo u nečiju priču energetski, krenemo da rešavamo ono što baš i nije u našem delu životnog kolača i pred kraj, osetimo neopisiv umor, nemamo snage ni za najjednostavnije obaveze.

mk

I pitamo se šta se desilo. Ušli smo u nešto što nije naše, planirali da pomognemo i krenulo je sve kako treba. Ali to nije naša priča, zaboravili smo negde na pola puta i primetili još mnogo nepravilnosti, koje smo poželeli da ispravimo. Kada „gostujemo“ u nečijem životu, kao neko ko je došao da pomogne u jednoj sekvenci, često se razmotaju situacije kao klupko i nigde kraja, nigde početka. Kao maca, zaigramo se i vremenom umrsimo u nešto što nije nikada ni bila naša priča. Poželimo da razmrsimo i više od onoga što je prvobitno bio plan. Da sve dovedemo do perfekcije. Naravno, da nam to napravi problem i naravno da ne umemo sve da rešimo koliko god da smo vešti, jer to nije naša priča. Samo smo se izgubili u želji da još nešto mimo plana pomognemo.

Dakle, držite se onog plana zbog kog ste krenuli u nešto i ne odstupajte, jer sva iskustva koja je potrebno da prođemo, dobili smo u svom životu. Pomozite taman toliko, koliko vaš život neće narušiti i nastavite svojim putem uz osmeh. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s